سؤال1745:با توجه به لزوم کنترل جمعیت،آیا بستن لوله هاى رحم در خانمها اشکال دارد؟
پاسخ:براى مدت موقّت مانعى ندارد.
سؤال1746:بستن مجراى تناسلى مرد و زن براى عقیم شدن، چه حکمى دارد؟
پاسخ:قطع رگ وعقیم شدن نقص است. و جایز نیست انسان خود را عقیم و ناقص کند. براى کنترل موالیدراههاى دیگر هست، مثل عزل نطفه و غیره که شرعاً بىاشکال است. و همین طور است نسبتبه بانوان. بلى بستن لوله ها به نحو موقت با رعایت مسائل محرم و نامحرمى مانعىندارد.
سؤال1747:آیا اسلام موافق با رشدجمعیت است؟
پاسخ:اسلام موافق با رشد جمعیت است از نظر این کهآمار مسلمانان هرچه بیشتر باشد دلیل بر عظمت و قدرت آنها است. ولى در برخى از شرایطخاص به عنوان آن شرایط موافق با رشد جمعیت نیست.
سؤال1748:آیا گذاشتن دستگاه آى. یو. دى(IUD) درون رحم براى جلوگیرى از باردارىجایز است؟
پاسخ:از نظر جلوگیرى از حمل با رضایت زن و شوهر مانعىندارد. ولى اگرمستلزم نظر غیر به عورت زن است اشکال دارد، اگرچه دکترى که این کار را انجام مى دهد زن باشد.
سؤال1749:خانمى نمى دانسته که گذاشتندستگاه درون رحم اگر مستلزم نظر به عورتین باشد جایز نیست و این کار را انجام داد. حالا که فهمیده است آیا باید آن را بیرون بیاورد؟ با توجه به این که اگر آن را خارج نکند مجبور است هرچند وقت یک بار براى معاینه نزد دکتر برود و این مستلزم نگاه غیربه عورتین اوست؟
پاسخ:خارج کردن آن بالفعل لازم نیست. ولى درزمانى که بیرون نیاوردن آن ملازم با نگاه غیر به عورتین او باشد، لازم است آن راخارج کند.
سؤال1750:اگر دکترها به خانمى بگویند در صورتى که حامله شوى برایت خطر جانى دارد. آیا زن مى تواند لوله هاى رحمخود را ببندد؟ اگرچه مستلزم عقیم شدن دائم، یا مستلزم نگاه غیر به عورتین باشد؟ آیااین از مصادیق اضطرار است؟
پاسخ:اگر پزشک متخصّص بگوید و از گفتهاو اطمینان حاصل شود، مانعى ندارد. و نگاه غیر در حدّ اضطرار و ناچارى جایزاست.
سؤال1751:آیا جایز است که زن بدون اذن ورضایت شوهر خود، کارى کند که حامله نشود، مثل این که قرص مصرف کند؟
پاسخ:اگر ضرر زیاد نداشته باشد جایز است. اگرچه شوهرش راضى نباشد