سؤال 171 : شخصي اتومبيلي را اوراق مي كند، سپس كارت شناسائي اتومبيل فوق را براي استفاده از اتومبيل ديگري كه فاقد كارت است يه شخص ثالث مي فروشد ، حكم اين عمل چگونه است؟
جواب: فروش كارت اگر خلاف مقررات دولت اسلامي باشد جائز نيست.
سؤال 172 : آيا بدون داشتن گواهي نامهٔ رانندگي مي توانيم موتور سيكلت سوار شويم؟ اگر جواب منفي است آيا زماني كه جاهل به مسأله بوديم سوار شديم معصيت كرده ايم؟
جواب: اگر منعي از طرف دولت اسلامي نباشد اشكال ندارد، وگرنه تخلف از مقررات دولت اسلامي جائز نيست.
سؤال 173 : سيدي الامام، إنكم افتيتم بوجوب إجراء مقررات الدولة الاسلامية ، و كما تعلمون إن الدولة الاسلامية قد وضعت قوانين المرور و غيرها من القوانين الجزئية و الكلية ، فالي أين تتسع دائرة وجووب إجراء مقرراتها؟
وهل تشمل الكليات و الجزئيات ( كما لو خالف فرد و سارفي وسط الشارع و ترك الرصيف المعد للمشاة ) فهل يعتبر عاصياً؟
جواب: لا فرق في وجوب متبعة مقررات الدولة الاسلامية بين الامور الهامة الكلية و بين الامور الجزئية.
سؤال 174 : ملاك در صغيره بودن و كبيره بودن گناه چيست؟ و آيا تخلف از مقرراتي همانند مقررات راهنمائي و رانندگي كه دولت براي حفظ سلامت نظام قرارداده كبيره و يا صغيره ؟
جواب: تخلفات ذكر شده كبيره نيستند و در رسائل عمليه اشاره به گناهان كبيره شده است.
سؤال 175 : علي رغم تأكيد فراوان مسؤولين، برخي از رانندگان مربوط به نهادها و ادارات با سهل انگاري از حدود و مقررات راهنمائي و رانندگي تخلف مي كنند، و با سرعت زياد و سبق بيجا و حركت در مسير ممنوعه و ... موجب تصادف و قتل و جرح خود و ديگران و تضييع بيت المال ( در شهرها و بي شهرها) گشته و از طرف ديگر موجب بدبيني و ناراحتي مردم مي شوند. نظر مبارك را در اي باره بيان فرمائيد.
جواب: تخلف از مقررات در هر صورت جائز نيست، و چنانچه تخلف به نحوي باشد كه نوعاً در معرض وقوع تصادف باشد و موجب به وجود آمدن آن شود خسارتهاي ناشي از تصادف را در اين صورت متخلف ضامن است.