انهار
انهار
مطالب خواندنی

نظر پزشکان غربی درباره دعا و نماز

بزرگ نمایی کوچک نمایی
 

v    نظر پزشکان غربی درباره دعا و نماز

دیل کارنگی روانشناس مشهور آمریکایی از قول دکتر (ا – گویر) در کتاب خود می گوید:

هفتاد درصد از بیمارانی که به پزشکان مراجعه می کنند در صورتیکه خویشتن را از قید ترس و نگرانی آزاد سازند می توانند شخصا خود را معالجه کنند, از جمله می توان سوءهاضمه عصبی, بعضی از زخمهای معده, اختلالات قلبی, مرض بیخوابی, بعضی از سردردها و چند فلج را از آن طبقه دانست. «کودک از نظر وراثت: ج 2, ص 491»

دکتر ویلیام ماک گونیگل در انجمن دندانپزشکان آمریکا می گوید:

(نگرانی باعث خرابی و فساد دندان می شود, هیجانات و احساساتی که مولد نگرانی ترس است باعث برهم خوردن توازن کلسیم بدن شده و دندان را فاسد می کند.) «همان، ص492»

دکتر دیلی کارنگی می گوید:

(هزاران نفر از اشخاصی که به عذاب روحی گرفتارند و در بیمارستانها داد و فریاد می کنند اگر به جای آنکه تنها به جنگ مشکلات زندگی روند دست استمداد به سوی قدرت مافوق دراز کرده بودند محتملا نجات می یافتند, بسیاری از ما وقتی از زندگی به ستوه می آییم و به آخرین حد نیروی خود می رسیم در ناامیدی و یاس را به سوی خدا برمیگردانیم.) «همان، ص508»

دکتر الکسیل کارل, برنده جایزه نوبل می گوید:

(دعا و نماز قویترین نیرویی است که چون قوه جاذبه زمین وجود حقیقی و خارجی دارد. در حرفه پزشکی خود من مردانی را دیده ام که پس از آنکه تمام معالجات دیگر در حان آنان موثر واقع نشده بود به نیروی دعا و عبادت از بیماری و مالیخولیا (= مرض دماغی است که خیالات بیهوده و اندوه شدید تولید می کند.) رهایی یافتند.

دعا و نماز, چون رادیوم یک منبع نیروی مشعشعی است که خود به خود تولید می شود. از راه دعا بشر می کوشد نیروی محدود خود را با متوسل شدن به منبع نامحدود تمام نیروها را افزایش دهد.

وقتی که ما دعا می خوانیم خود را به قوه پایان ناپذیری که تمام کائنات را به هم پیوسته است متصلو مربوط میکنیم, غیرممکن است مرد یا زنی تنها برای یک لحظه به دعا بپردازدونتیجه مثبت و مفیدی از آن نگیرد.«همان، ص509»

ویلیام جیمز استاد دانشگاه هاروارد می گوید:

(امواج خروشان سطح اقیانوس, هرگز آرامش اعماق آن را بر هم نمی زند و در نظر کسی که به حقایقی بزرگتر , باثبات تر دستاویز دارد فراز و نشیب های هر ساعته زندگی, چیزهای نسبتا بی اهمیتی جلوه می کند.

بنابراین یک شخص واقعا متدین تزلزل ناپذیر و فارغ از هر دغدغه و تشویش است و برای انجام هرگونه وظیفه ای که روزگار پیش آورد با خونسردی آماده و مهیا می باشد.) «همان»

شنیدن و دانستن این مطالب دانشمندان و پزشکان اروپایی و آمریکایی باعث آگاهی و شناخت بیشتر در دین و ایمان قویتر می گردد. و در جهان بر خود می بالد که پیرو مکتب انسان ساز اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم اجمعین می باشد.

اگرچه دانشمندان غربی به بعضی از جهات احکام نورانی و شفابخش اسلام پی برده اند ولی در عین حال اینها قطره ای از اقیانوس بیکران آیات قرآن کریم و کلمائت ائمه اطهار علیهم السلام است که به بعضی از روایات اشاره شد. این سخنان روانشناسان و روانپزشکان غربی در قسمتی از آیه قرآن کریم خلاصه می شود که فرمود:

«الا بذک رالله تطمئن القلوب»

آگاه باشید که با یاد خدا دلها آرامش می یابد. [رعد، آیه28]


  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  


پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -