سؤال 699 - زنى كه شوهرش مرده چنانچه صغيره باشد يا از زنهائى باشد كه در سن حيض ديدن است ولى حيض نمىبيند آيا مانند زنهاى ديگر كه عده وفات نگه مىدارند بايد عده نگهدارد يا نه؟
جواب: بلى بايد عده وفات نگهدارد و با زنهاى ديگر در اين حكم فرق ندارد.
سؤال 700 - هر گاه زوجه مدخول بها مهر خود را به بخشد كه زوج او را طلاق دهد و زوج موافقت نمايد و طلاق دهد و قبل از انقضاء عده زن شوهرش بميرد آيا بر اين زن لازم است عده وفات نگهدارد يا خير.
جواب: زوجه مفروضه عده وفات ندارد و بايد همان عده طلاق را تمام كند.
سؤال 701 - هر گاه زن و شوهر در وقوع طلاق و وضع حمل اتفاق نظر دارند لكن در متقدم و متأخر اختلاف است مثلا شوهر مىگويد وضع حمل بعد از طلاق بود پس عده تمام شده و زن مىگويد پيش از طلاق وضع حمل كردم بنابر اين طلاق در وقتى بوده كه حامل نبودهام پس هنوز من در عده هستم يا به عكس مثل اين كه شوهر بگويد تو پيش از طلاق وضع حمل كردى پس در عده هستى و من مىتوانم رجوع كنم و زن ادعا مىكند خلاف اين را قول كداميك مقدم است؟
جواب: ظاهر اين است كه قول كسى كه ادعاى بقاء عده مىكند مقدم است چه زن باشد چه شوهر.
سؤال 702 - اگر كسى متعهاى داشته و قبل از آن كه مدت تمام شود مدرك را پاره كرده و به زوجه خود بگويد ديگر از قيد زوجيت من خارج هستى آيا زوجه از حالا بايد عده نگهدارد و يا بقيه مدت را بايد صبر كند و بعد عده نگهدارد؟
جواب: اگر مقصود آن بوده كه بقيه مدت را بذل كرده از همان موقع بايد عده نگهدارد.