.
وجود مانع در غسل، آیت الله سیستانی مدظله
سؤال: حدود چند روز بعد از غسل واجب متوجه شدم که مقدار کمی لکه به ناخنم چسبیده که احتمال می دهم از قبل غسل روی ناخن بوده آیا الان بعد از چند روز فهمیدم غسلهایم باطل بود ونمازهایم باطل شده است؟
پاسخ: غسل ونمازهای خوانده شده صحیح است.
سؤال: اگر بعد از غسل واجب مانعى بر روى بدن دیده شد که ندانستیم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کرد ؟
پاسخ: غسل محکوم به صحت است و مى توانید بعد از برطرف کردن مانع، آن جا را به قصد غسل بشویید .
سؤال: مقدارى از ابروى بنده در کودکى در اثر تصادف مو رویش نکرده است، و من آن را تاتو کرده ام (ارایشگر مو کاشته است) لطفا بفرمائید غسل و وضو چه حکمى دارد ؟ آیا باطل است یاخیر ؟
پاسخ: باطل است و بنا بر احتیاط واجب باید آنها را خارج سازید .
سؤال: با توجه به این که مووناخن جزء اعزای مرده بدن هستند آیا ناخن جزی اعضای وضوهست یا خیر همانطور که رنگ موباعث ابطال غسل نمی شود آیا لاک روی ناخن باعث ابطال غسل ووضوء میشود؟
پاسخ: ناخن جزء اعضای وضواست واگر مانعی بر آن باشد باید برطرف شود ورنگ مومانع غسل نیست.
سؤال: آیا جوهر و مرکب خشک مانع از صحت وضو و غسل می شود و یا با آن وجود وضو و غسل صحیح می باشد؟
پاسخ: اگر جوهر و مرکب دارای جرم نباشد که مانع از وصول آب به پوست بدن شوند وضو و غسل صحیح است و در صورت شک و تردید باید آن را برطرف کرد.
سؤال: آیا کرمی که به پوست مالیده می شود مانع رسیدن آب است و به هنگام وضو و غسل، باید آن را پاک کرد؟
پاسخ: ظاهراً کرم پس از مالیدن بر پوست از بین می رود و آنچه می ماند مختصر چربی، بیش نیست و مانع نفوذ آب نمی شود.
سؤال: برخی خانمها ناخنهایشان را به قصد آرایش از حد طبیعی بلندتر می کنند و چون گاهی اوقات آنها می شکنند طبیبان روکشی تجویز می کنند که تا پاسی از روز روی ناخنها می ماند و با علم به این که آن روکش و یا لاک و "مانکور" مانع از رسیدن آب به هنگام غسل و وضو به ناخنهاست آیا استفاده خانمها از چنان روکش، لاک و یا مانکور جایز است و وضو و غسل با آن چطور است؟
پاسخ: غسل و وضو با چنان چیزی که مانع از وصول آب می شود صحیح نیست و ناگزیر باید آنها را برای انجام غسل و وضوی صحیح زایل پاک کرد و قصد آرایش، مجوّز چنان کاری نمی شود.
سؤال: مى خواستم بپرسم که اگر در استخر غسل کنیم و مایو به پا داشته باشیم آیا آن غسل صحیح است؟
پاسخ: اشکال ندارد اگر آب به تمام نقاط بدن برسد.
سؤال: اگر چند ساعت پس از غسل متوجه شود چسبى بر روى پاى چپ است و بداند مربوط به روز گذشته است و در موقع غسل آنرا جدا نکرده باشد آیا غسل صحیح است ؟
پاسخ: همان مقدار را به قصد غسل بشوئید کافى است ونمازهایى را که خوانده اید قضاء نمائید.
سؤال: پوست بدن من چرب است آیا براى وضو یا غسل اشکال ایجاد مىکند یا نه؟
پاسخ: اشکال ندارد