انهار
انهار
مطالب خواندنی

(۳۳) خواص به در سلامت

بزرگ نمایی کوچک نمایی
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ.
وَ اَلسَّلاَمُ عَلَى عِبَادِ اَللَّهِ اَلصَّالِحِين.
خواص بِِه در سلامت
    
بِِه میوه‌ای پر خاصیت با طبع گرم رو به معتدل است و برای تمامی افراد با مزاج‌های مختلف قابل مصرف بوده و فواید چشمگیری دارد.
میوه بِِه با نام علمی Cydonia oblonga که به سیب طلایی شهرت دارد مختص فصل پاییز است، این میوه زرد رنگ با گوشت خشک و کرکی و طعمی ترش و گس در دسته سیب و گلابی قرار دارد. ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و برخی کشور‌های جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از تولیدکنندگان عمده این میوه هستند.
بِِه یکی از پرخاصیت‌ترین میوه هاست و تقریبا تمام قسمت‌های آن قابل استفاده است با اینکه خواص دارویی و غذایی بسیاری دارد، اما متاسفانه جایگاهی در سبد میوه خانوار ندارد و بیشتر به صورت پخته (در خورشت و خوراک) و معمولا به شکل کمپوت، مربا و مارمالاد استفاده می‌شود.
دانستنی‌هایی درباره میوه بِِــــه
میوه بِِه گونه‌های مختلفی دارد، اما فقط ۲ نوع آن را مردم مصرف میکنند:
۱- بِِه معطر
۲- بِِه آناناسی
بِِه معطر و بِِه آناناسی در بازار مصرفی مردم از اهمیت فراوانی برخوردارند،
بِِه معطر؛ بیضی شکل با انتهای مخروطی استف پوست آن نرم، زرد و دارای گوشت سفید است.
بِِه آناناسی نیز شبیه گلابی برآمده است، پوست و گوشت آن زرد رنگ است و طعم خفیفی از آناناس دارد. این میوه در شهرستان‌های نطنز و اصفهان پرورش می‌یابد.
بِه سرشار از ویتامین‌های A و B و C، املاح آهکی، پتاسیم، فسفر، کلسیم، قند و پپتین است. پزشکان معتقدند ویتامین A در تجدید قوای جوانی و ویتامین B در تعادل اعصاب نقش دارند. بِه، سیستم عصبی فرد را آرام می‌کند و پتاسیم بالای آن، فشار خون را پایین می‌آورد.
طبع بِِه رسیده (زرد)، گرم و خشک رو به معتدل است. بِه ترش و سبز نیز نسبت به نوع زرد و شیرین آن، سردی بیشتری دارد. به همین دلیل بِه برای افراد با طبع‌های مختلف، مفید است در حالی که دانه آن یا همان بِِه دانه طبیعتی سرد و‌تر دارد.
خواص خوردن بِِه، دانه بِِه و آب بِِه
خوردن بِِه به هر شکلی آثار مثبتی بر اندام داخلی بدن می‌گذارد که اهم آن به این شرح است:
اثرات مثبت بر فکر و ذهن
تقویت کننده قلب، کبد و معده
مفید برای زخم معده
تحریک کننده اشتها
ادرارآور و کمک به هضم غذا
جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته
از بین برنده بوی بد دهان
مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر
کاهش خطرات بیماری‌های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث
از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردرد‌ها
احیای روحیه و خوشحال بودن
کمک به پایین آوردن کلسترول خون
کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
دارای خاصیت ضد ویروسی
نرم کننده سینه
ضد سرطان به علت داشتن آنتی اکسیدان
جلوگیری از خونریزی، تهوع، استفراغ غیر ارادی، برطرف کردن سردرد و از بین بردن تشنگی، درمان بیماری‌های قلبی عروقی و بهبود بیماری‌های تنفسی، کم‌خونی و آسم از جمله مزیت‌های مصرف آب یا شیره بِه است. البته طبق گفته کارشناسان طب سنتی مصرف منظم آب یا شیره بِه در درمان سل و نارسایی کبدی نیز موثر است.
اگر تمایل به خوردن شیره یا آب بِِه دارید ۵۰ گرم بِه را خرد کرده با ۵۰ گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی شعله گذاشته تا بجوشد و حجم آن نصف شود، سپس آن را مصرف کنید.
بِِه دانه نیز در درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن موثر است، همچنین ضد تب به شمار رفته و در درمان اسهال مفید واقع می‌شود.
لعاب بِِه دانه برای ترمیم زخم‌ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.
جویدن بِِه دانه برای رفع کُندی دندان‌ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج‌ها مفید است.
نکته بسیار مهمی که در باره بِِه دانه وجود دارد دانستن این مسئله است که بِِه دانه همان لعابی است که از خیساندن دانه بِه بدست می‌آید.
هشدار:
از قورت‌دادن و بلعیدن دانه‌ها باید بپرهیزید، زیرا ترکیبات سمی در دانه بِه وجود دارد که برای بدن مضر است پس فقط از لعاب دانه بِه استفاده کنید.
اگر تمایل به خوردن این میوه به شکل لعاب (بِه دانه) دانه هستید، ۳۰ گرم بِِه دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله درآید، سپس آن را مصرف کنید.

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

 




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -