انهار
انهار
مطالب خواندنی

حکم اشکال در پاسخگوئی مرجع تقلید: آیةالله العظمی خامنه ای

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال سلام
در سایت شما در این لینک مطلبی درج شده مربوط به کندن پوست لب.
http://portal.anhar.ir/node/15475#gsc.tab=0

آنچه که از متن برداشت میشه در نهایت اینه که پوست کنده شده نجس نیست.

استدلال هم بر اینه که مراجع فتوا به نجاست ندادند و احتیاط واجب دارند.

اما این نکته غفلت شده که همه مراجع احتیاط واجب به اجتناب (که منظور همان نجاست است) داده اند و وقتی اینگونه است حکم آن نجاست می شود.

اما اگر یکی از مراجع مورد تایید، فتوا به عدم نجاست بدهد، میتوان از احتیاط واجب مرجع خودمان رجوع به آن مرجع کرد.

در نتیجه مطلبی که در سایت درج کردید و درواقع به تنقیص پاسخگویان مسائل شرعی پرداختید کاملا غلط است.

البته شاید چنین پاسخی برای از بین بردن وسواس سوال کننده بوده اما باعث شده که دیگران لطمه ببینند!

راه حل و پاسخ اصلی برای این شخص پاسخی است که او را از کندن پوست لب باز دارد نه اینکه حکم به طهارت آن شود.

حداقل مطلب را به صورت عمومی منتشر نکنید.

ممنون
الحمدلله اولا و آخرا
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 

جواب:

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
وقت شما بخیر و برکت و سعادت
بزرگوار از اینکه لطف کرده اید و اشکال پاسخ بنده را برایم ارسال فرموده اید متشکرم و پیشاپیش به محضرتان عرض می کنم که خودم را در پاسخگویی بی عیب و نقص نمی‌دانم و 100% نیاز به کمک و راهنمایی اهل فن و فرهیختگان دارم و البته حقّ این است که تا لحظه آخر عمر باید شاگردی کنم و زانوی شاگردی به زمین بزنم.
اما پاسخ اجمالی بنده به نامه شما بزرگوار:
اولاً: بنده خود را کمتر از کلیّه پاسخگویان احکام شرعی در سراسر کشور میدانم و جدّاً ارادتمند به یکا یک آنها هستم و أعوذ بالله از اینکه بخواهم بزرگوارانی که سربازان آقا امام زمان (علیه آلاف التحیه و الثنا) هستند را تنقیص کنم پناه بر خدا پناه بر خدا پناه بر خدا از اینکه چنین اخلاق رذیله ای داشته باشم.
ثانیاً: شما زحمت بکشید و بار دیگر پاسخ بنده را به آن وسواسی با حال وخیمی که از خودش گزارش داده را با دقّت مطالعه بفرمایید ببینید که بنده با دلسوزی تمام سعی و تلاش کرده ام که با لطافت خاصی که در معارف اسلام هست و از بزرگان و اساتید معظم فرا گرفته‌ام به ایشان تفهیم کنم که چنین چیزی تا حدی که فکر میکند نیست و او را به آرامش برسانم و از نادرستی فکرش برهانم که به حمدالله چنین توفیقی نصیب شده و از نامه دوم او این پیامد فهمیده می شود.
ثالثاً: البته فرمایش شما درست است که می فرمائید بنده باید به ایشان می گفتم که: «پوست لب خود را نکند» ولی بزرگوار این پاسخ برای افراد معمولی که از نجاست پوست لب سؤال می‌کنند و وسواسی نیستند مفید هست ولی به دلیل بیماری‌های روحی و روانی که افسردگان دارند با این دستور ساده نمی‌توان آنها را وادار به این کار کرد زیرا آنها حتما پذیرش عملی ندارند و اگر پذیرش عملی داشتند اصلاً به بلیه ی بسیار تلخ وسواس مبتلا نمی شدند لذا با این دستور درست ساده که شما میفرمائید نمی‌توان وسواس را از آنها دور کرد بلکه باید کاری کرد که شدّتِ وسواس بلکه وسواس از آنها گرفته شود.
البته عرایض و مطالب بنده زیاد هستند و خیلی از مطالب را نمیشود به راحتی در این پاسخ کوتاه به محضرتان عرض کنم بلکه شما اگر در جایی تشریف دارید هرکجای کشور باشد بنده حاضرم خدمت حضرتعالی برسم و شفاهاً توضیحات بسیار مفصّل دیگر را ارائه کنم و سپس هر چه شما قضاوت کردید را بنده با تمام وجودم می پذیرم. یاحقّ.



  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

ویژه نامه ماه مبارک رمضان




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -