انهار
انهار
مطالب خواندنی

لباس

بزرگ نمایی کوچک نمایی

سؤال: آیا یک زن می تواند کت و شلوار بپوشد و در خیابانها و بازارها راه بیفتد؟

جواب: اگر آن جامه بر جستگی های اندام او را مشخص کند و یا سبب فتنه انگیز شود، جایزنمی باشد.

سؤال: برخی شرکت ها روی برخی پارچه ها و منسوجات خود می نویسند «ابریشم خالص» با این وجود، ما در صحت چنان چیزی، شک داریم چون بهای آنها خیلی ارزان است و حریر و ابریشم به آن ارزانی نیست، پوشیدن آنگونه لباسها چگونه است و می توان با آنها نماز خواند؟

جواب: با وجو شک، می توان آنها را پوشید و نماز هم خواند.

سؤال: فقها به حرمت پوشیدن حریم و ابریشم طبیعی خالص برای مردان فتوا می دهند، آیا یک مرد می تواند حریر و ابریشم آمیخته به جز آن را بر تن کند مثل کراوات. وانگهی بستن کراوات برای مردان به طور کلی آن هم از حریر خالص چطور است؟

جواب: بستن کراوات حتی اگر ابریشم و حریر خالص هم باشد حرام نیست زیرا به آن، لباس صدق نمی کند و ستر عورت با آن ممکن نیست و اما آنچه حریر و ابریشم خالص نیست و به غیر آن آمیخته است و حریر به آن گفته نمی شود، پوشیدن آن جایز است هر چند که با آن ستر عورت ممکن باشد.

سؤال: حکم لباس مشکی در دو ماه محرم وصفر مستحب است یا مکروه ؟

جواب: کار شایسته و پسندیده ای است.

سؤال: آیااستفاده از کروات در مجالس جشن و عروسی اشکال دارد ؟

جواب: فی نفسه مانعی ندارد مگر این که عنوان ثانوی منطبق شود که مقتضی تحریم باشد

سؤال: حکم پوشاندن بدن برای مرد چیست؟

جواب: پوشاندن عورتین وبیضین لازم است وغیر آن لازم نیست.

سؤال: آیا والدین می توانند فرزندان را از پوشش لباسهای مد روز منع کنند ؟

جواب: پدر ومادر میتوانند از بعضی کمکها امتناع کنند مگر اینکه فرزند چنین باشد وچنان نباشد وفرزند هم ناچار است برای رسیدن به مقاصد خود آنها را اطاعت کند.

سؤال: پوشیدن شلوار لی و لباسهای خارجی برای مردان چه حکمی دارد ؟

جواب: اشکال ندارد.

سؤال: ایا پوشیدن پیراهن آستین کوتاه برای مردان اشکال دارد؟

جواب: خیر اشکال ندارد.

سؤال: آیا استفاده از دستمال گردن ابریشم حرام است ؟

جواب: اشکال ندارد.

سؤال: پوشیدن شلوار لی و لباسهای خارجی برای مردان چه حکمی دارد ؟

جواب: اشکال ندارد.

سؤال: پوشیدن پیراهن آستین کوتاه به طوری که تا آرنج را بپوشاند چه حکمی دارد؟

جواب: فی نفسه جائز است.

سؤال: آیا رسول اکرم (ص) لباس سفید را ترجیح نمی دادند ؟

جواب: ایشان لباس سفید را برای مرد ترجیح می دادند .

سؤال: آیا پوشیدن لباس با رنگ مشکی مکروه است ؟

جواب: مکروه نیست .

سؤال: آیا پوشیدن کت چرمی که از کشور خارجی برایم رسیده است حرام است ؟

جواب: پوشیدن آن حرام نیست ولی اگر می دانید از حیوانی است که به طریق شرعی تذکیه نشده نجس است و نماز خواندن با آن جایز نیست .

سؤال: پوشیدن لباس‌های زنانه توسط مرد چه حمکی دارد؟

جواب: اگر طوری نباشد که به هیئت زنانه درآید اشکال ندارد.

سؤال: بعضی از لباسهایی که جوانان می پوشند ترکیب بندی لباس به گونه ای است که جلب توجه می کند مثلا از مانتوهایی که با رنگهای خیلی تند استفاده می کنند یا اینکه ترکیب رنگ روسری با مانتو ولباسشان جوری است که جلب توجه می کند یا از کفشها وپیراهنهایی که نوع ورنگ ان توجه کننده است استفاده می کنند،
۱-آیا لباس شهرت محسوب می شود وحرام است پوشیدن آن؟
۲-نماز خواندن با لباس شهرت اشکال دارد؟

جواب: ۱-لباس های شهرت محسوب نمی شود ولی اگر زی مختص کافر باشد به احتیاط واجب پوشیدن آن جایز نیست.
۲-نماز صحیح است.


  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات

 




پیوندها

حدیث روز
بسم الله الرحمن الرحیم
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
(۱) عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
(۲) وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
(۳) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
(۴) وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا بچهار چيز پناهنده نميشود:
(۱) شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل« حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌ » خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
(۲) و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل:« لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌ » زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
(۳) و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد« وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ »:كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است)زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
(۴) و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى(« مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌ »)(آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست)زيرا شنيدم خداى عز اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد (و كلمۀ:عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -