کد7431
آدرس/نام فایل
عنوانارتباط با نامحرم به قصد ازدواج
محتوا
سوال با سلام من با یه آقایی مدت 8 ماه به قصد ازدواج (خانواده ها بعد از مرحله‌ای تا حدودی در جریان بودندو ایشان به خواستگاری هم آمدند)با هم بودیم که صلاح خدا در نشدنش بود. به علت مقید بودن هردویمان، در این مدت هیچ گونه تماسی برقرار نشد. بعد ا زتمام شدن ماجرا و هنگام خداحافظی اشان خیلی گریه کرد و من دستش را گرفتم، متاسفانه قادر به کنترل احساسات خودمان نشدیم و تماس بدنی (بوسیدن و در آغوش رفتن) به وجود آمد. من از همان لحظه توبه کردم ولی بعد از گذشت دو ماه با اینکه تمام سعیم پاک کردن یاد آن اتفاق است، از بین نمیرود. ختم قرآن روزانه، نماز شب و استغفار نیمه شب هم بوده ولی از یادم نمی‌رود. البته لذت گناه و یادآوری شیرینی آن از بین رفته ولی فکرش و اینکه خدا مرا نبخشد (با انکه از لطفش مطمئنم) مرا رها نمیکند.
از طرف دیگر بعد از آن اتفاق هیچ خبری از آن آقا ندارم، به نظر شما با ایشان تماس بگیرم و بگویم این مطلب بین خودمان بماند و یا اگر به کسی گفته آن را تکذیب کند؟ اینکه به کسی گفته باشد و قرد دیگری بداند هم خیلی برایم سخت است و هم اینکه خانواده ام ویران خواهند شد، تمام اعتماد همه از بین می‌رود، متاسفانه همه خیلی به من اعتماد داشتند و از من مطمئن بودند!!!
من آدم بسیار مقیدی هستم و تمام مسائل دینی‌آم را قلبا قبول دارم و فقط تکلیف وار انجام نمیدادم، اصلا دلیل این اتفاق را نمیفهمم. حتی زمانی که ایشان در مورد مسائل جنسی میخواست صحبت کند هم من اجازه نمیدادم، البته ایشان هم هم مقید بود و هم احترام زیادی بری من و تصمیمم قائل بود، آیا ممکن است بعد از ازدواج با فرد دیگری دائم آن اتفاق برایم تکرار شود و دل من با شوهرم نباشد؟
اینقدر این اتفاق برایم سخت تمام شده که دیگر روی دعا کردن را هم ندارم، من مقید به حجاب هستم و بعد از این اتفاق میخواستم بی حجاب شوم، چون دوست نداشتم ظاهرم با باطنم در نظر مردم متفاوت باشد، هر کس التماس دعا به من می‌گوید دیوانه می‌شوم ...
تقاص این گناه من این است که همسرم به من خیانت می‌کند؟
و یک سوال دیگر آیا لازم است در آینده با کسی که ازدواج میکنم بگویم این اتفاق را ؟
با تشکر و التماس دعا،
خیلی دعا کنید برای ما جوون‌ها، اینکه واقعا خدا رو قبول داشته باشه و وظایف دینیت رو با عشق انجام بدی و شرایط ازدواجت فراهم نشه واقعا سخته، متاسفانه باعث میشه به لطف و رحمت خدا شک کنه آدم و من دوست ندارم دیگه این اتفاق برای خودم یا هیچ کدوم از جوونای مسلمان پیش یباد. من واقعا آدم سختگیری نیستم، یکی که شرایط تقریبا متشابهی با من و خانواده ام داشته باشد و دینداریش ظاهری نباشد همیشه تنها خواسته من برای ازدواج بوده، شاید وابستگی بیش از حد من به ایشان نیز علتش مقید بودن و احترام گذاشتن هردویمان به نظرات متقابل بوده است. (لطفا به صورت خصوصی پـاسخ دهید)

با سلام مجدد، بعد از ده روز دوباره سوالم را پرسید: و با گذشت خدا رو شکر که خواست خدا به نشدن بود، چون ایشان امانتدار و رازدار نیستند و این جریان دو نفره را کاملا مقصرش من را دانستند. شاید این اتفاقات باید می افتاد تا من به لطف و همیشگی بودن خدا پی میبردم، چون دائم میگفتم چرا نباید بشو، من که جز خدا چیزی نخواستم و اینکه اتفاق افتاده نیز به شدت مرا ترسانیده، که شاید در آینده خطاهای بیشتری بکنم، با اینکه اصلا فکر یا خواب چنین اتفاقی را هیچ وقت نمیدیدم، اصلا برای تحریک نشدن خودم و ایشان دائم قرآن میخواندم. لطفا تا یکی دو روز آینده پاسـخ بدهید، نیازمند مشاوره و راهنمایی شما هستم، لفطا خصوصی پاسـخ دهید و سریع

جواب دخترم، چند مطلب پدرانه و دلسوزانه به شما دارم که البته امیدوارم تحمل کنید و به دل نگیرید زیرا مطالبی که خدمت شما ارسال میشود مطابق خیر و صلاح شما میباشد.
1- متاسفانه امروزه به دلیل های نامناسب که دامن زننده به این دلیلها دشمنان عفت و پاکدامنی و عزت و معنویت جوانانمان میباشند ارتباط های خلاف شرع و عرف متشرعه در جامعه رواج پیدا کرده و کار به جایی رسیده است که اینگونه ارتباط ها را نشانه روشنفکری و تمدن قلمداد میکنند و جوانانی که اهل حجاب و عفت و پاکدامنی هستند را به دلیل پرهیز از روابط نامناسب بی تمدن و ناآگاه و حتی امل قلمداد میکنند در حالیکه گذشتگان سلف ماها ازدواجشان بر اساس حفظ حرمتها و رعایت حریم های محرم و نامحرم صورت گرفته است و در حالیکه احکام دین میگوید تا دختر و پسر به یکدیگر محرم نشده اند نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه کنند اما برخی از جوانان غافل ما در اثر ناآگاهی خط قرمزهای دین را رعایت نمیکنند و زیر پا میگذارند و به همه توصیه ها و نصایح شارع مقدس اسلام و اولیای دین علیهم السلام و دلسوزان جامعه بی توجهی کرده و ارتباط با نامحرم را به قصد ازدواج! شروع میکنند و حتی در اثر همین ارتباطهای نامناسب در حالیکه اسلام نگاه به نامحرم را جایز نمیداند نه حتی نگاه میکنند بلکه یکدیگر را لمس میکنند و با گرفتن دست یکدیگر و تماس بدنی (در حالیکه خود را مومن و خداشناس و اهل نماز و عبادت شبانه میدانند) گناه میکنند و خشم الهی و فرشتگان و ملائک را در پشت سر خود فراهم میسازند.
دخترم، نمیخواهم و قصد ندارم شما را ملامت کنم و نمیخواهم دل شما را بشکنم و نمیخواهم با نقد گناه شما خدای ناکرده شما را از مشورت با خود پشیمان کنیم ولی در قدیم مومنین گفته اند: «دلسوزی که تو را بگریاند بهتر از کسی است که تورا بخنداند»!
شما اگر قصد ازدواج با آن آقا را هم داشتید و در حالیکه شما هم خود و هم ایشان را مقید میدانید! نباید تابع احساسات شیطانی میشدید و با تحریک شیطان با تماس بدنی بوسیدن و آغوش از یکدیگر جدا میشدید!
البته نوشته اید که همان لحظه توبه کردید ولی معلوم است که شما نفس این عمل را خوشبختانه گناه میدانسته اید و انجام داده اید و الحمدلله جاهل به گناه و ناآگاه از تشخیص وظیفه شرعی و عقلی نبوده اید ولی چرا چنین کرده اید؟؟؟
دخترم، باز هم از ملامت عذرخواهی میکنم اما لازم است شما بدانید که اینگونه حرکات زحمات معنوی شبانه روزی را به باد میدهد اگر تمام روزهای سال روزه گرفته شود و تمام شبهای سال شب زنده داری گردد و هر شب یک ختم قرآن انجام شود اما گناه همه آنها را ضایع میکند زیرا در قرآن آمده است: «انّما یتقبّل الله من المتّقین» به درستیکه خدای متعال اعمال کسانی را که تقوا داشته باشند قبول میفرماید! (تقوا یعنی ترک کارهای حرام).
2- نسبت به اعمال گذشته توبه و استغفار کنید و البته بدانید که حتما خدای مهربان توبه پذیر همه ما بندگان گنهکار میباشد و آغوش رحمت الهی همیشه به روی ما گنهکاران باز است.
توبه و قبولى توبه از نعمت‌های كم نظير الهى است و داراى آثار و نتايج بسيار درخشانى است.
توبه حقيقى طوری گنهكار را دگرگون مى‌كند، كه گويى اصلاً گناه نكرده است.
امام باقر (عليه السلام) میفرمايد: «التائب من الذنب كمن لا ذنب له»؛ توبه كننده از گناه مانند آن است كه گناهى نكرده است.
توبه حقيقى موجب پرده‌پوشى و نابودى آثار گناه مى‌گردد.
امام صادق (عليه السلام) میفرماید: «هنگامى كه بنده توبه حقيقى كرد، خداوند او را دوست مى‌دارد، و در دنيا و آخرت گناهان او را مى‌پوشاند، هر چه از گناهان كه دو فرشته موكل بر او برايش نوشته‌اند از يادشان ببرد و به اعضاى بدن وحى مى‌كند كه گناهان او را پنهان كنيد.و به نقاط زمين (كه او در آن گناه كرده) فرمان مى‌دهد گناهان او را پنهان كنيد.
فيلقى الله حين اَلقاه و ليس شَيى يَشهد عليه بشىء من الذّنوب؛ پس توبه كننده با خدا ملاقات كند به گونه‌اى كه هيچ چيز نيست كه در پيشگاه خدا گواهى بدهد كه او چيزى از گناه را انجام داده است.
توبه حقيقى انسان را محبوب خدا مى‌كند، آن هم به عنوان محبوب‌ترين بندگان.
امام كاظم (عليه السلام) میفرماید: «و اَحَبّ العِباد الى الله تعالى المُفَتَّنون التَّوابون»؛ و محبوب‌ترين بندگان در پيشگاه خدا، آنهايى هستند كه در فتنه (گناه) واقع شوند و بسيار توبه كنند.
امام سجاد (عليه السلام) در فرازى از مناجات خود از مناجات‌هاى پانزده‌گانه‌اش به پيشگاه خداوند چنين عرض مى‌كند: «الهى انت فَتَحت لِعبادك باباً الى عَفوِك، سمّيتَه التّوبه، فقلت: توبوا الى الله توبة نصوحاً، فما عذر مَن اغفل دخول الباب بعد فتحه؟» اى خداى من! تو آن كسى هستى كه درى به سوى عفوت براى بندگانت گشوده‌اى و نام آن را توبه نهاده‌اى و فرموده‌اى: به سوى خدا باز گرديد و توجه خالص كنيد، اكنون عذر كسانى كه از وارد شدن به اين در گشوده غفلت كرده‌اند، چيست؟
عزیزم؛ البته يكى از اركان مهم توبه، جبران گناه است، كه موجب شستن آثار گناه شده و زدودن رسوبات گناه مى‌گردد.از اين جبران، در اسلام با عنوان «كفارات و تكفير» «پوشاندن و پاك كردن» ياد مى‌شود.«تكفير» در مقابل «اِحباط» است، احباط يعنى انسان با ارتكاب گناه، كارهاى نيك خود را پوچ و بى اثر كند، ولى تكفير يعنى انسان با كارهاى نيك، آثار گناهان از چهره جان خود بزدايد، به عبارت روشن‌تر توبه داراى دو مرحله است:
1). قطع و ترك گناه؛
2) تقويت روح و جان با اعمال نيك.
عزیزم؛ در توبه کردن فقط ترك گناه و پشيمانى، كفايت نمى‌كند. بلكه بايد آثارى را كه گناهان در زندگى انسان پديد آورده‌اند با كارهاى نيك، جبران و اصلاح نمود !به همین دلیل به: 1). قطع و ترك گناه؛ و 2) تقويت روح و جان با اعمال نيك. توصیه شده است.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله و سلّم) میفرماید: کسی که از گناهش توبه کند :
1- خداوند برایش در دنیا و آخرت هزار در رحمت می گشاید؛
2- هر صبح و شب در رضایت خدا است؛
3- برای هر رکعت نماز مستحبی که می خواند عبادت یک سال نوشته می شود؛
4- هر آیه ای از قرآن را که قرائت می کند برایش نوری بر صراط خواهد شد؛
5- هر صبح و شام ثواب یک نبی برایش نوشته می شود؛
6- به عدد هر حرفی از استغفار و تسبیحش ثواب حج و عمره نوشته می شود؛
7- هر آیه ای برای او شهری در بهشت است؛
8- قبرش پر از نور و چهره اش سفید می شود؛
9- به عدد هر مویی در بدنش نوری خواهد بود؛
10- مانند آن است که به وزن خود طلا در راه خدا صدقه داده است؛
11- مانند آن است که به عدد هر ستاره ای بنده ای در راه خدا آزاد نموده است؛
12- شدت و سختی قیامت به او نمی رسد؛
13- مونسی در قبر خواهد داشت (که او را از وحشت قبر حفظ خواهد نمود؛)
14- قبرش روضه ای از روضه های بهشتی خواهد شد؛
15- هر روز هزار فرشته او را در قبرش زیارت می کنند؛
16- درقیامت از قبر خارج می شود درحالی که هفتاد لباس از حلّه برتنش، و تاجی از رحمت برسراوست؛
17- در قیامت زیر سایه عرش الهی همراه با انبیاء و شهداء خواهد بود و می خورد و می نوشد تا زمانی که خداوند از حساب خلایق فارغ شود سپس به سوی بهشت روانه می گردد.
در حدیث دیگری وارد شده که زنی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم رسید و عرض کرد: یا نبی الله! زنی فرزند خود را کشته است و مرتکب قتل شده است آیا راهی برای توبه دارد؟ حضرت فرمودند: قسم به کسی که جان من به دست اوست اگر آن زن هفتاد پیامبر را بکشد و سپس توبه کند و پشیمان شود و خداوند بداند که هرگز مجددا به معصیت باز نمی گردد خدای سبحان توبه اش را قبول می کند و اورا می بخشد! زیرا در توبه از بین مغرب تا مشرق باز است و کسی که توبه کند مانند آن است که اصلا گناهی انجام نداده است.
3- البته خدای متعال هر جوانی را که جوانی خود را در مسیر اطاعت الهی صرف کند دوست دارد.
پیامبر اکرم میفرماید: «انّ الله یحبّ الشابّ الذی یفنی شبابه فی طاعة الله». و البته همانگونه که در ابتدای نامه نوشته اید خوشبختانه توبه کرده اید و پیامبر اکرم در حدیثی میفرماید: «التوبة حسن و لکن فی الشباب احسن» توبه زیباست ولی از جوان زیباتر است. و البته زمانیکه توبه صادقانه انجام شود خدای متعال به برکت توبه درهای خیر و برکت را به روی توبه کننده باز میکند.
چند توصیه جدی به شما:
1) دیگر به فکر آن لحظه نیفتید و کاری به آن جوان نداشته باشید و در فکر تماس و ارتباط با ایشان نباشید زیرا تماس مجدد موجب تجدید خاطرات گذشته میشود و شیطان در چنین زمانی تلاش میکند گناه گذشته را از روح و جان شما خارج کند و ارتباط معصیت آمیز را در نظرتان کم اهمیت کند تا مجددا شما را به گناه وادار کند. شما نگران نباشید که بخواهید به آن شخص بگویید آنچه گذشته بین خودمان بماند زیرا اگر او فردی آبرومند باشد قطعا چنین صحنه هایی را از ذهن خارج میکند و در فکر تعریف و ترویج آن به دیگران نیست و اگر فردی بی آبرو باشد با درخواست شما تحریک میشود و شاید به این دلیل بتواند مزاحمت خود را بر شما تشدید کند.
2) اگر خانواده به شما اطمینان دارند از گناهتان بین خودتان و خدایتان توبه و استغفار کنید و اجازه ندهید اعتبارتان بین شما و خانواده مخدوش گردد و تلاش کنید وزانت خود را در ارتباط های اجتماعی حفظ کنید تا اطمینان و اعتبار خانواده به شما صدمه ای نخورد.
3) نسبت به دعا و راز و نیاز با خدا مصمم شوید و تلاش شیطان را - که میکوشد به شما القا کند که با انجام معصیت در رحمت خدا به رویتان بسته است را - بی فرجام بگذارید.
4) حتما این موضوع بین شما و خدایتان بماند و برای همیشه فراموش کنید. بنابراین جایز نیست خدای ناکرده نادانی کنید و به اسم صداقت برای کسیکه قصد دارد با شما ازدواج کند مطرح کنید و او را از گذشته خود باخبر کنید(اصلا از نظر شرع مقدس اسلام اعتراف به گناه خود، گناه مجدد است).
5) کسیکه را که به خواستگاری شما می آید با آغوش باز در منزل پذیرا باشید و هر صحبتی هست با یکدیگر در منزل داشته باشید اما ارتباط و تماس خارج از منزل و دادن شماره تلفن همراه کاری غیرعاقلانه است.
6) بنده برای شما و همه جوانان عزیز دعا میکنم و امیدوارم که در نامه های بعدی خبر سلامت و خوشبختی خود را از شما دریافت کنم.
7) دخترم، این نامه اگر در سایت دیده شود بدون ذکر نام و نشان است و چنین نامه هایی فراوان به سایت میرسد. بنابراین اگر پس از مطالعه در صفحه اول سایت بخش «جدیدترین ها» مشاهده کردید و رضایت نداشتید با درخواست شما از سایت، حذف خواهد شد.
*****
عزیزم؛ برای رسیدن به خیر و خوشبختی و موفقیّت در زندگی و برکت و رزق و روزی فراوان و سلامتی؛ چند توصیه به شما دارم:
1- گناه نکنید.
گناه، دل را ويران مي‌كند، دلي كه حرم و خانة خداست؛ گناه آن را نابود و قواي معنوي را تضعيف و ريشه‌هاي درخت ايمان را مي‌سوزاند.
امام باقر (عليه السّلام) مي‌فرمايند: هيچ بنده مؤمنی نيست مگر اين كه در قلبش نقطه سفيدي است. پس هر گاه گناهي را مرتكب شود، نقطه سياهي در قلبش نمودار مي‌گردد و باعث تباهي دل مي‌شود».
امام صادق (عليه السّلام) می فرماید: همانا به درستي كه انسان گناهي را كه مرتكب مي‌شود با آن گناه رزق و روزي از او دفع مي‌گردد».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: هر گاه بنده گناهي را مرتكب شود، به خاطر آن گناه از نماز شب محروم مي‌شود.
امام صادق (عليه السّلام) مي‌فرمايند: «انّ ادني ما اصنع بالعبد اذا آثر شهوته علي طاعتي ان احرمه لذيذ مناجاتي؛ هر بنده‌اي كه خواهش نفس خود را بر طاعت من اختيار نمود كمترين كاري كه دربارة او انجام دهم اين است كه او را از لذّت مناجاتم محروم مي‌سازم.».
رسول خدا (صلّي الله عليه و آله و سلّم) می فرماید: بدانيد و هوشيار باشيد همانا در قيامت بنده‌ را به خاطر يكي از گناهانش صدسال حبس مي‌كنند در حالي كه او به حوراني نگاه مي‌كند كه در بهشت براي او آماده شده‌اند و به نماز و نعمت مشغولند.
2- نمازها، «خصوصاً نماز صبح» را حتماً اول وقت بخوانید.
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسكری(علیه السلام) روایت می كند كه فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تكلم كرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. كسی كه نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می كنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم.
آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلّم) کسی که نماز را سبک بشمارد خداوند او را به شش بلای در دنیا گرفتار میکند:
1-. خير و بركت را از عمر او برمى دارد.
2-. خير و بركت را از روزى اش برمى دارد.
3-. نشانه صالحان را از چهره او محو مى فرمايد.
4-. در برابر اعمالى كه انجام داده اجر و پاداش به او داده نمى شود.
5-. دعاى او به سوى آسمان بالا نمى رود و مستجاب نمى گردد.
6-. هيچ بهره اى در دعاى بندگان شايسته خدا نداشته و مشمول دعاى آنان نخواهد بود.
3- اول شبها صدقه بدهید و سوره «واقعه» بخوانید و هنگام خواب، پس از تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) 70 مرتبه استغفار کنید و بگوئید: «استغفرالله ربّی و أتوب إلیه».
هر کس سوره واقعه را هر شب بخواند هیچ تنگدستی و گرفتاری به او نمی رسد.رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) فرموده اند: سوره واقعه را به زنانتان یاد دهید زیرا آن سوره بی نیاز کننده است.
در خبر است: عبدالله بن مسعود صحابی بزرگوار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) بیمار شد. خلیفه وقت ، عثمان بن عفان، به دیدار او رفت و ناراحت و نگرانی در چهره او دید از او پرسید: چرا ناراحتی و آه و ناله می کنی؟ گفت: گناهکارم. پرسید: چه می خواهی؟ گفت: رحمت خداوند را، پرسید: آیا نیاز به پزشک داری؟ گفت: طبیب حقیقی مرا بیمار کرده است. پرسید: آیا می خواهی کمک مالی به تو بکنم؟ گفت: آن زمان که نیاز داشتم ندادی و اکنون نیازی ندارم. عثمان گفت: پول می دهم برای دخترانت باشد. ابن مسعود گفت: آنها نیازی ندارند. چون به ایشان گفته ام که همواره سوره واقعه را قرائت نمایند که هیچ گاه نیازمند نخواهند شد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: اگر سوره واقعه را بنویسند و در خانه بگذارند موجب افزایش خیر و برکت می شود و هر کس به قرائت آن مداومت ورزد، فقر از او برطرف می شود و در آن افزایش حفظ و توفیقات و وسعت در مال وجود دارد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده است: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم می گرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسیدو از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خواهد بود.و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیه السلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سوره واقعه دارای منافع و بهره های زیادی است که قابل شمارش نیست. از جمله فواید این سوره آن است که اگر برای مرده ای خوانده شود، خداوند او را می امرزد و اگر برای کسی که در حال احتضار و مرگ است بخواند، مرگ و خروج روحش به اذن خدا آسان می شود.
به همراه داشتن نوشته سوره واقعه موجب آسانی زایمان می شود.
4- اول روزها صدقه بدهید و سوره «یس» بخوانید.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به آقا أمیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: یا علی! «یس» را بخوان که در آن ده اثر است، هر که آن را قرائت کند: 1) اگر گرسنه باشد سیرگردد؛ 2) اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ 3) اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ 4) اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ 5) اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ 6) اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ 7) اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ 8) اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ 9) نزد میت خوانده نمی شود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ 10) اگر گمشده داشته باشد، گمشده اش را پیدا کند.
شخصی به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) عرض کرد: بفرمایید وقتی چیزی یا کسی گم می شود چه باید بکنم؟ حضرت فرمودند: دو رکعت نماز بخوان و در هر دو رکعت بعد از حمد «یس» بخوان و بعد از آن بگو: یا هادی الضالّهِ رُدَّ عَلَیَّ ضالَّتی» ای هدایت کننده گمشدگان، گمشده ام را به من برگردان. آن شخص می گوید: من این کار را کردم و بعد از مدتی خداوند گمشده ام را به من برگرداند.
از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است: هر کس سوره «یس» را نوشته و پس از شستن از آب آن بنوشد در درونش هزار گونه دوا و نیز هزار گونه نور و یقین و برکت و رحمت را وارد کرده است و هر گونه دردی را از او دور میکند.
از حضرت سلمان فارسی (رحمة الله) روایت شده اگر کسی ده روز بعد از نماز صبح قبل از سخن گفتن با کسی، سوره «یس» را بخواند و این دعا را قبل از تلاوت سوره مزبور ده مرتبه بخواند بعد سوره را بخواند هر حاجتی را که بخواهد انجام شود انشاءالله؛ زیرا که اسم اعظم خداوندی در این دعا است ودعا است:
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا قدیم یا دائم یا حی و یا قیوم یا فرد و یا وتر یا واحد یا احد یا صمد یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفواً احد و صلی الله علی محمد و اله اجمعین برحمتک یا ارحم الراحمین.»
5- به بزرگترها «خصوصا پدر و مادر» احترام کنید و بکوشید آنها را از خودتون خوشنود کنید.
قرآن در سوره اسرا آيه 23 می فرماید: و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر احسان كنيد! و در سوره لقمان آيه 15 می فرماید: اگر آنها به تو اصرار كنند كه مشرك شوي اطاعتشان مكن، ولي در زندگي دنيا به نيكي با آنها معاشرت نما!
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردي نزد پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آمد و عرض كرد من جوان با نشاط و ورزيده اي هستم و جهاد را دوست دارم ولي مادري دارم كه از اين موضوع ناراحت مي شود، پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: برگرد و با مادر خويش باش، قسم به آن خدايي كه مرا به حق مبعوث ساخته است، يك شب مادر با تو مانوس گردد از يك سال جهاد در راه خدا بهتراست.
در معارف اسلام احترام به پدر و مادر از مهمترين مسائل اخلاقي است و بي احترامي به پدر و مادر گناه بزرگي است كه خداوند به راحتي از آن نمي گذرد و تا روز قيامت صبر نمي كند و فرزند خطاكار را سريع مجازات مي نمايد. پيامبر بزرگ ما در اهميت اين موضوع مي فرمايد: «كيفر سه گناه تا قيامت به تاخير نمي افتد عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسي در مقابل احسان و نيكي ديگران.».
امام صادق (علیه السلام) مي فرمايد: «حسن سلوك و نيكي به والدين از حسن شناخت و معرفت عبد به خداوند تعالي است، زيرا هيچ عبادتي انسان را به سرعت نيكي به پدر و مادر به خشنودي خداوند تعالي نمي رساند آن هم احساني كه محض تحصيل رضاي پروردگار باشد.».
امام باقر (علیه السلام) مي فرمايد: «خوشا به حال كسي كه به پدر و مادر خود نيكي كند، زيرا خداوند بر عمر او مي افزايد»
امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد: «خداوند دعاي سه كس را رد نخواهد كرد: دعاي پدر در حق فرزند در هنگام نيكي به او، دعاي پدر بر ضد فرزند(نفرين) هنگامي كه مورد عاق او واقع شود و دعاي مظلوم بر ظالم.»
کمیل بن زیاد مى‏گوید : امیر المؤمنین (علیه السلام) همواره به نیکى بر پدر و مادر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود : «فرزندان من! بر شما باد به نیکى بر پدر و مادر که در دعاى آنها هم بهبودى است و هم نابودى».
به برکت این اعمال حتماً مورد لطف خدای سبحان قرار میگیرید. یاحقّ.


صفحه والدارتباط با نامحرم, 5539
نوع محتواآرشیو سوال
کلیدواژه ها
شرح مختصر
کاربر2
تاریخ ایجاد
تاریخ ویرایش2013/08/20