خون مرده گی (مرجع تقلید آیةالله خامنه ای)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال باسلام بنده در انگشت پا خونمردگی داشتم پوست رویی ان رفته بود و من نمیدانستم بعد که دیدم شک کردم که روی ان هنوز پوست نازک نازک هست یا نه چون قبلا یکی دیگر از انگشتانم را که ان هم خونمردگی داشت بریده بودم به گمان این که پوست ندارد اما دیده بودم پوست نازکی دارد بنا براین این انگشت دیگر را دقت زیاد کردمکه ایا رویش پوست هست یا نه چیزی مشخص نبود اماگمان را بر پوست داشتن گذاشتم با همان پا که خیس همبود روی فرش رفتم دست کشیدم ، روی تخت رفتم بعد چند ساعت که ذهنم باز مشغولش بود که نکند پوست نداشته باشد تصمیم گرفتم با ناخن گیر کل خونمردگی را بکنم بعد کندن دقت کردم دیدم بخشی از خونمردگی کاملا روی سطح است و پوستی رویش نیست حالا ایا فرش نجس شده که من با همان پا که خیس بود رویش رفتم ایا دستخیسم را که روی خونمردگی کشیده بودم وبعد تخت و کامپوتر را لمس کردم نجس است؟
سپاس
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 
جواب: سلام علیکم؛ بطور کلی خون مرده پاک هست و موجب نجاست جایی نمیگردد. یاحقّ.
سوال باسلام و تشکر. اگر خونمردگی پاک است چرا پس میگوید رویش پوست نباشد باید وضو جبیره گرفت یا در غسل رویش را با چیزی پوشاند؟ ایا خونمردگی حتی روی پوست هم باشد جایی را نجس نمی کند؟ یعنی در سوال بالایی فرش تمیز است؟ کرم مولا دستگیرتان از صبر وحوصله تان سپاسگزارم

جواب: سلام علیکم؛ دقت کنید:
خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است.
و شما در اولین پیامتان فرمودید: «خونمردگی» و نفرمودید: «خون».

بنابراین اگر خون مردگی باشد که دیگر به آن خون نگویند، پاک هست و موجب نجس شدن جایی و مثلاً فرش یا غیره نمی شود.
=====
بله اگر به آن خون بگويند در صورتي كه ناخن يا پوست سوراخ شود اگر مشقت ندارد بايد براي وضو و غسل خون را بيرون آورند و اگر مشقّت دارد بايد اطراف آن را به طوري كه نجاست زياد نشود، بشويند و پارچه يا چيزي مثل پارچه، بر آن بگذارند و روي پارچه دست تر بكشند.

و البته چنین خونی اگر به فرش یا جایی بخورد موجب نجاست فرش و غیر فرش نمی شود.
إن شاء الله پاسخ روشن شده باشد. یاحقّ.



  

پاسخ به احکام شرعی