حکم سرخ شدن کشکش در روغن و غذا (مرجع تقلید آیةالله مکارم)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال در رساله از کشمش و آب کشمش صحبت شده اما دقیقا مشخص نشده و قابل فهم نیست.
اگر کشمش را در دو حالت زیر برای روی برنج آماده کنیم کدام مورد منجر به نجس یا حرام شدن غذا می شود؟:
1-روغن بسیار داغ شود و کشمش به محض اضافه شدن به آن بترکد
2-آنقدر کشمش در روغن سرخ شود که وا رود و له شود و آب پس دهد؟
کلا در چه حالتی طبخ آن نجس می شود زمانی که اصلا قصد استفاده حرام از آن وجود ندارد.
لطفا دقیقا بفرمایید چون بسیاری از خانمها به اشتباه برکت خدا را حرام کرده و دور میریزند.
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)
جواب هرگاه مويز و كشمش را در غذا بريزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام می شود امّا نجس نیست و می توان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن بقدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود نمی توان آن را خورد. یاحقّ.


  

پاسخ به احکام شرعی